Cart
0 items
No products found...
Wishlist
items
You need to be logged in to use this feature...
Login
Log in if you have an account
Register
By creating an account with our store, you will be able to move through the checkout process faster, store multiple addresses, view and track your orders in your account, and more.

Hoe maak je een spiegel streep loos en milieuvriendelijk schoon?

Er bestaan verschillende schoonmaakmiddelen om een spiegel mee schoon te maken. Spiritus en glasreiniger zijn bijvoorbeeld erg populair. Maar met welk middel wordt de spiegel nou het mooist schoon?

Dit hebben wij bij barokspiegel.nl getest. Wij hebben verschillende middelen geprobeerd en onze bevindingen zijn dat soda of azijn de beste resultaten geven.

De spiegel wordt smetteloos en streeploos schoon en het laat geen waas achter op het glas. Daarnaast zijn soda of zijn beter voor het milieu dan andere schoonmaakmiddelen, wat een extra pluspunt is.

Stappenplan spiegel schoonmaken:

Maak eerst een zeepoplossing van soda. Wilt u de spiegel liever schoonmaken met azijn? Gebruik schoonmaak azijn of witte azijn, verdunt met water in de verhouding 1:1.

TIP: Als er eventueel een lichte aanslag op uw spiegel zit, kunt u deze verwijderen met citroensap. Zo wordt de spiegel weer helder.

Nu kunt u de spiegel gaan schoonmaken. Dompel een spons in de zeepoplossing en wring deze goed uit voordat u met de spons over het spiegel glas gaat. 

Is de spiegel goed schoon? Ga dan vervolgens met een uitgewrongen spons met schoon water nogmaals over het glas heen.

Daarna goed uitwrijven en de spiegel oppoetsen met een glasdoekje. Er zit zeker kwaliteitsverschil in glasdoekjes, dus ga naar een goede huishoudwinkel voor uw glasdoekjes voor een optimaal resultaat.

Als u geen glasdoekje heeft, kunt u de spiegel ook streep loos droog maken door het uit te wrijven met een oude krant. 

Let erop dat er geen water tussen de lijst van de spiegel komt, dus niet nat soppen en bescherm de lijst met een doekje.
Vooral met oude spiegels kan het glas zwarte uitslag krijgen als er vocht achter het glas komt, dit komt door oxidatie van het zilver.


Wilt u weten wat u tegen zwarte vlekken in de spiegel kunt doen? Lees dan: Hoe voorkom ik zwarte vlekken in mijn spiegel - spiegelglas

Op alle afbeeldingen en teksten op deze website rust copyright.          
Het is niet toegestaan content over te nemen zonder onze uitdrukkelijke toestemming.          
Copyright Barokspiegel.nl
Be the first to comment...
Leave a comment
By using our website, you agree to the usage of cookies to help us make this website better. Hide this message More on cookies »